Na het kraambed…

Na het kraambed, wat gemiddeld 8 à 10 dagen duurt, wordt de zorg voor jullie kindje overgenomen door het consultatiebureau. Meestal neemt de wijkverpleegkundige van het consultatiebureau dat het dichtst bij jullie in de buurt zit binnen 10 werkdagen na de bevalling telefonisch contact op. Zij komt dan voor de eerste kennismaking (bij een eerste kindje) op huisbezoek en zal het een en ander uitleggen over de zorgverlening. In Breda zitten op de volgende locaties consultatiebureau’s van Jong JGZ.

 

Locatie Noord West
Muizenberglaan 15
Wijk(en): Haagse Beemden
Tel.: 076 526 5190

Locatie Noord Oost
Cornelis Florisstraat 25
Wijk(en): Breda-Noord
Tel.: 076 526 5160

Locatie Zuid Oost
Hooghout 130
Wijk(en): Heusdenhout, Brabantpark
Tel.: 076 526 5195

Locatie Zuid West
Huis van de heuvel, Mgr. Nolensplein 2
Wijk(en): Heuvel, Princenhage
Tel.: 076 526 5170

Natuurlijk consultatiebureau

Het consultatiebureau op de locatie Hooghout 130 is een natuurlijk consultatiebureau. Meer daarover lees je op hun eigen website JongJGZ.

Vaccinaties / inentingen

Het Rijksvaccinatieprogramma (RVP) start als jullie kleintje z’n 8 weken oud is. Als je in de zwangerschap de 22 weken prik (kinkhoestvaccinatie) hebt laten zetten, kun je later starten met de eerste vaccinaties, bij 12 weken. De 22 weken prik zorgt er namelijk voor dat jullie kleintje in de zwangerschap al wat immuniteit voor kinkhoest heeft meegekregen. Dit is echter maar tijdelijk, waardoor vaccineren vanaf 12 weken wordt aangeraden. 
Of je jullie kleintje laat vaccineren is uiteraard jullie eigen keuze. 
Meer informatie over het RVP en het vaccinatieschema vindt je op de website van het RVP.