De eerste echo krijg je rond 7 á 8 weken zwangerschap en wordt wel een vitaliteitsecho genoemd. Om de kwaliteit van deze echo te borgen laten we deze echo uitvoeren door Echocentrum Focus. Dit is vaak een vaginale echo omdat de zwangerschap nog zo pril is. Ook alle andere medische echo’s worden door Focus uitgevoerd, denk hierbij aan de termijnecho (tussen 10 en 12 weken), de 13 weken en 20 weken echo, evt. een groeiecho en de liggingsecho aan het einde van je zwangerschap. Zo bewaken we de kwaliteit en correcte uitvoering van al deze echo’s. Dit geldt voor alle zwangeren in Breda e.o. en hier zijn goede afspraken over gemaakt. Alle medische echo’s worden vergoed door je zorgverzekering. 

Op onze praktijk hebben we echter ook een eigen echo apparaat en kunnen we dus ten alle tijden even kijken hoe het met jullie kleintje gaat.
Maartje is gediplomeerd echoscopiste, maar Joyce en Eva zijn dat niet. Vandaar ook dat de eerste echo altijd door Focus wordt gemaakt om bijvoorbeeld een zwangerschap buiten de baarmoeder niet te missen. Het even spieken met de echo bij ons op de praktijk is dus extra en na je eerste echo bij Focus zeker mogelijk!