Thuis of poliklinisch?

Indien de zwangerschap voorspoedig verloopt, is het mogelijk om vanaf 37 tot ongeveer 42 weken thuis of poliklinisch in Amphia Molengracht te bevallen. De plaats van de bevalling bepaal je zelf. Het is belangrijk je goed te laten voorlichten over veiligheid en de sfeer die je bij de bevalling wenst. Bedenk in ieder geval dat je bij een thuisbevalling in je eigen omgeving bent waar je zo lang als mogelijk samen met je partner zelf de regie bepaald en de zorgverleners bij je te gast zijn.

Indien de woonomstandigheden ongunstig zijn (dat is echter alleen in zeldzaam voorkomende situaties als hoge verdieping, smalle trappen), wordt geadviseerd om voor een poliklinische bevalling te kiezen. Bij een poliklinische bevalling heb je ook ruime keuze mogelijkheden, zo kun je in bad ontspannen en eventueel bevallen, je kunt onder de douche om weeën op te vangen en er bestaat de mogelijkheid om op een baarkruk te persen/bevallen.

Indien er tijdens de bevalling een medische indicatie ontstaat, wordt de bevalling overgedragen aan het verloskundige team van Amphia Molengracht.