Cursus? Bevalplan?

Bevallen is spannend, of je het nu voor de eerste keer doet of het al een keer hebt mogen ervaren. Misschien was die eerste keer namelijk niet helemaal volgens jullie wensen. Uit ervaring kunnen we zeggen een goede voorbereiding draagt bij aan een goede bevalling.

Hoe je/jullie voor te bereiden? Dat is voor alle aanstaande ouders verschillend. De een voelt zich goed bij een zwangerschapscursus, de ander leest liever informatie online. Kies dat wat bij jou/jullie past!

Daarnaast kan een ‘bevalplan’ uitkomst bieden. Een bevalling valt uiteraard niet te plannen 😉 Maar in dit documentje kunnen jullie al jullie verwachtingen, wensen en angsten opschrijven. Dit geeft vaak een gevoel van regie, vertrouwen en rust. Doordat we dit in de zwangerschap en nogmaals voor de bevalling met jullie bespreken kunnen we eventuele angsten wegnemen en hebben jullie reële verwachtingen ten aanzien van de bevalling en de zorgverlening. Hierdoor zijn jullie nog meer betrokken, waardoor jullie nog positiever op de bevalling kunnen terugkijken.